O meni

Kada bih mogao riječima opisati koliko mi fotografija znači, mislim da niti jedna riječ ne bi bila dostojna opisati tu ljubav. Uostalom,  fotografije govore više od riječi! Kad mi je fotoaparat u rukama ja sam najsretniji, a još k tome kada radim s divnim ljudima, e to je onda pravi bingo!

”Luđak koji lovi oluje”

Ne znam postoji li dio dana, a da ne pomislim na fotografiju, fotoaparat ili idući projekt koji ću fotografirati. Ako bismo gledali baš od samih početaka, punih sedam godina pratim,učim i bavim se fotografijom.

Možda će čudno zvučati, ali najveću strast imam prema opasnim vremenskim pojavama poput munja, oluja, bure, pijavica, tornada i nešto manje opasnim izlascima i zalascima sunca, a u zimsko doba tu je i snijeg, naravno. Upravo je priroda zaslužna zašto se uopće i bavim fotografijom.

Sve vezano za moj fotografski put je krenulo 2014. kad su mi zalasci i munje sve više počeli odvlačiti pozornost. Zamišljao sam kako bi to bilo kada bih ja to sve zabilježio (tada još s Iphone 4) i napravio fotografije. Kad sam završio osnovnu školu dobio sam i svoj prvi fotoaparat, Nikon D5200 i od tada zapravo fotoaparat ne ispuštam iz ruku.

Kamo god idem, što god da radim, fotoaparat je uvijek tu uz mene. Naravno da se znalo događati da ga ne ponesem, a upravo tada bi se dogodio onaj scenarij kada ti baš zatreba, a nemaš ga uza se! Naučiš putem i pokoju lekciju za dalje, što uopće nije loše…

Nakon osnovne škole odlučio sam upisati srednju školu za Grafiku, dizajn i medijsku produkciju, smjer Medijski tehničar, što sam i uspješno završio 2019. godine. U školi smo imali razne predmete koji su bili vezani za medije općenito, a ja sam nekako najviše ostao privržen fotografiji.

Krajem 2019. sam počeo suradnju i s Pixsell agencijom, gdje sam ušao dublje u fotoreporterski stil. Prošao sam jako puno različitih snimanja, u kojima je bilo jako puno izazova i prepreka, ali dvije godine provedene tamo su nešto najbolje što sam mogao raditi i usavršavati se kao fotograf.

Početkom 2021. sam konačno otvorio i svoj obrt ”Crofotis” i okrenuo novu stranicu u životu.

Zaista, nitko sretniji od mene kada dobijem zadatak fotografirati bilo što, a onda kada još fotografijama uspijem razveseliti ljude… to je onda jedna velika pobjeda, a mislim da su volja, srce i emocija najbitniji u ovom poslu, a toga svakako ne fali, čak dapače iz dana u dan ljubav prema fotografiji raste.

INTERVJUI

Kontaktiraj me

Svidjelo vam se što ste vidjeli? Nemojte se ustručavati, slobodno se javite za suradnju. Odgovorit ću u najbržem mogućem roku.